Gelukkig goed nieuws, afgelopen vrijdag 14 januari 2022 is gemeld dat we weer mogen gaan badmintonnen! Nog steeds volgens de regels zoals die al golden, zie hieronder.

BELANGRIJK !

We spelen pas vanaf as donderdag 20 januari 2022, as maandag 17 januari 2022 is er nog GEEN badminton. Kom dus NIET naar de Graaf Engelbrecht sportzaal !

We zijn nog steeds verplicht om de controle van de coronapas uit te voeren.

Dit betekent, dat we vanaf donderdag 20 januari 2022 zowel op maandag als op donderdag tot nader order de coronacheck weer zullen uitvoeren bij ieder lid van de leeftijd van 18 jaar en ouder.

Om dit in goede banen te kunnen leiden, vragen we jullie vriendelijk het volgende: 

·         Zorg voor een geldige QR-code EN je legitimatiebewijs, deze moeten beide getoond worden.

·         Kom alsjeblieft NIET als je geen geldige QR-code hebt, dit voorkomt onnodige discussies en teleurstellingen.

·         Vriendelijk vragen we je om via de schuifdeuren de sporthal te betreden, zodat we de coronacheck makkelijk kunnen uitvoeren.

·      Als je na 20.45 uur binnen komt, verzoeken we je om je even te melden bij iemand die de coronacheck uitvoert (iemand van bestuur, TC, even kijken hoe we dit regelen maar zal op de avond bekend zijn)

·         Houd je verder aan de algemene regels:

o   Was je handen regelmatig

o   Nies/hoest in je elleboog

o   Gebruik papieren zakdoeken en gooi deze weg

o   Probeer 1.5 meter maatregel toe te passen, waar mogelijk

o   Blijf thuis bij klachten

De jeugd start zoals gebruikelijk op donderdag 17 januari 2022 vanaf 18.30 uur.

We snappen dat deze maatregelen voor sommige mensen heel vervelend kan zijn en we vinden het met z’n allen lastig, maar vertrouwen op ieder z’n verantwoordelijkheid en medewerking!

We zijn blij dat weer mogen gaan badmintonnen en ook blij dat we elkaar weer kunnen zien en ontvangen!

Nieuws
 • Regionale badmintonspelers boeken landelijk succes

  RBB Jeugd verrassend sterk

  Talentvolle badmintonspelers uit Breda doen mee aan de landelijke competitie van Badminton Nederland. Ze spelen bij verschillende verenigingen in Breda (BC Woodpecker en BC Princenhage) en een aantal spelen ook bij de Badminton School BSEL (voorheen RTC Breda ). Zij doen mee onder auspiciën van de Regionale Badminton Bond – Breda (RBB).

  Ook dit jaar deden veel badmintonners weer mee aan de Brabantse Jeugd- en Seniorencompetitie van Badminton Nederland. Met veel plezier en inzet deden verschillende RBB-teams aan deze competitie mee. Drie teams zorgden voor een verrassend succes.

  Op zaterdag 22 februari jl. speelden zij thuis in Breda hun laatste regionale competitiewedstrijd. Voor het bestuur een mooi moment om ze allemaal tegelijk in het zonnetje te zetten. Competitieleider en trainer Rob van Leeuwen feliciteerde namens het RBB-bestuur de spelers en overhandigde hun de bij het kampioenschap behorende medaille. Met een drankje en taart werd huldiging opgeluisterd.

  Vanwege het behaalde resultaat op regionaal niveau, mochten twee van deze drie excellerende RBB-teams meedoen aan de nationale divisie kampioenschappen die in toernooivorm plaatsvinden.

  RBB-team 1
  Spelers: Nora Hulspas, Roos Kanselaar, Jop Vermeulen en Niels Romgens.

  Met 20 andere winnende teams uit Nederland kwam op 18 juni het team, samen met de ouders en de beide trainers Mirjam Hilhorst en Rob v Leeuwen, aan bij de Sporthal De Limeshal in Alphen aan de Rijn. Daar werden de voorrondes gespeeld voor de nationale Divisie 8 kampioenschappen.

  De beste vier teams mochten op 25 en 26 juni de finale spelen. Door de eerste wedstrijd te verliezen en de rest van de wedstrijden te winnen, kwam het team niet verder dan de zesde plaats. De finale ging daarmee aan hun neus voorbij. Maar toch een hele goede prestatie als je bedenkt dat er in totaal honderd teams uit heel Nederland aan deze competitie deelnamen.

  RBB-team U19
  Spelers: Kenan van der Heijden, Daniel van Mechelen, Anne Kanselaar, Indy Janssen en Iris Samola.

  Het RBB U19 plaatste zich direct voor de finalewedstrijden. Dus op 25 en 26 juni ging ook dit team samen met de ouders van de spelers en trainer Rob v Leeuwen op pad voor de finalewedstrijden in Wijk bij Duurstede. Op zaterdag werden alle wedstrijden winnend afgesloten wat op zich allemaal finales waren. Op zondag de halve finale gespeeld, met nog spierpijn van de zaterdag, ging het vijftal lekker aan de bak. Helaas werd deze wedstrijd met 3-2 verloren, heel jammer. Dus is er gespeeld om de derde/ vierde plaats die met 3-2 werd gewonnen. Al met al hele goede resultaten, temeer omdat ook het eerste RBB 1 team voor een groot deel uit jeugdige spelers bestond.

  Meer informatie: www.rbbbreda.nl   

  Read More
 • Samenwerking Medifit Fysiotherapie

  Beste leden,

  wisten jullie al dat B.C. Woodpecker en Medifit Fysiotherapie samenwerken om blessures te behandelen, en liever nog, te voorkomen? Bovendien kan Medifit je helpen je prestaties te verbeteren.

  Medifit heeft daarom een permanent plaatsje gekregen op de website (het logo rechts), zodat je snel bij de nodige informatie kunt komen. Heb je een blessure dan bevelen we als bestuur Medifit Fysiotherapie (locatie Haagse Beemden)  aan, je kan telefonisch 076 514 9050 of per mail een afspraak maken. Vermeld hierbij duidelijk dat je bij BC Woodpecker speelt, je kan dan waarschijnlijk al op woensdag of donderdag bij hen terecht.

  Read More
 • 1
 • 2

Foto's

 • 149157036162638300_resized.jpg
 • 149285771520968000_resized.jpg
 • 149846154860267000_resized.jpg
 • 150830944955899300_resized.jpg
 • 150830950992824200_resized-2.jpg

Waar zitten wij?

Over ons

  

Contact:

BC Woodpecker

leden@bcwoodpecker.nl