Geschiedenis

Op 6 april 1981 is het allemaal begonnen! Een groep badmintonliefhebbers , die tot dan toe met familie of vrienden een baan huurde in de opblaasbare sporthal op het toenmalige WDS-terrein, kwam samen om onze club op te richten.

We startten met zo’n 30 leden en we groeiden al snel door naar 60 leden, door de beperkte accommodatie konden we niet meer leden plaatsen. Via de ideeënbus in de kantine kreeg de vereniging haar eerste naam “Space shuttle” (toen actueel want de eerste spaceshuttle Colombia ging in 1981 de ruimte in!). Witte shirts met zwarte naam sierden de leden. Piet Gamers was de voorzitter van het eerste uur en Woodpecker heeft veel aan hem te danken, niet voor niets is hij tot “erelid” benoemd.

Veel activiteiten werden georganiseerd zoals toernooien en feestavonden, want er zaten nogal wat feestneuzen bij de club. Er ontstond een vaste kern die meer wilde dan alleen een gezellig partijtje op de vrijdagavond. De eerste trainer Josef Go kwam en de vereniging werd lid van de R.B.B., zo konden de leden deelnemen aan diverse toernooien en de R.B.B. competitie.

Al vanaf het begin lustten de leden na het badmintonnen graag een hapje en een drankje, de hapjes werden gehaald bij Cafetaria Woodpecker. Piet maakte eens een babbeltje met de eigenaar Ruud de Mulder en de eerste sponsor was een feit. De naam Space shuttle werd veranderd in:

“B.C. Woodpecker”

Toen volgde het bericht dat WDS-hal verwijderd zou worden. Na eerst Teteringen als nieuwe locatie bekeken te hebben, werd tijdelijk gespeeld in het Gemeentelijk Sportcentrum. Dit veroorzaakte een crisis, deze verandering van locatie en speelavond deed de vereniging geen goed en het ledental zakte naar 33. Samen met de gemeente werd een oplossing gevonden in de nieuwe sporthal Haagse Beemden. Er kwamen veel nieuwkomers uit de jonge wijk. De vereniging groeide en er werden verschillende commissies opgericht om de bestuurstaken wat te verlichten.

BCWoodpecker logo facebook

Wie is online?

We hebben 16 gasten en geen leden online

Zoeken

Copyright © 2014. All Rights Reserved.